Actueel: Herinneringsbloemstukken

Actueel: Herinneringsbloemstukken

Afgelopen maandagavond 30 oktober 2023 hadden we onze jaarlijkse workshop herinneringsbloemstukken maken. In Hoeve de Nachtegaal in Wintelre stond de koffie, thee met iets lekkers klaar. En uiteraard alle mooie bloemen om mee aan de slag te gaan.

Bloemen spelen bij uitvaarten een grote rol en ook nĂ¡ de begrafenis of crematie hebben bloemen een belangrijke functie. Elk jaar herdenken we met Allerzielen op 2 november de overledenen. In de week van Allerzielen organiseert Eclips Uitvaarten een workshop herinneringsbloemstukken maken. Nabestaanden kunnen dan zelf een bloemstuk maken dat ze bij hun dierbare op het graf kunnen leggen. Of het bloemstuk in de tuin leggen of thuis op tafel.

Mieke Artz heette iedereen welkom en las een mooi passend gedicht voor om mee te beginnen. Daarna gaf Julitte Gooskens uitleg over de bloemen. Ze had zelf een creatief voorbeeld gemaakt om na te maken. Maar uiteraard kon iedereen zelf zijn fantasie de vrije loop laten. Dit zorgde voor verschillende mooie herinneringsbloemstukken. Kortom, weer een geslaagde avond.