Consumentenbond weer kritisch over kosten uitvaart

Consumentenbond weer kritisch over kosten uitvaart

Transparantie in de uitvaartkosten

De Consumentenbond liet mysteryshoppers bellen naar uitvaartverzorgers. Uit dit onderzoek bleek dat bij de grote drie uitvaartondernemingen (Dela, Monuta en Yarden) de offerte berekend via hun website een hoger bedrag liet zien dan dat telefonisch door de uitvaartverzorgers werd opgegeven.Bij zelfstandige uitvaartondernemers ligt het prijsniveau gemiddeld het laagst. Lees hier meer over op Consumentenbond.nl.

Eerder al – in april 2018 – publiceerde Consumentenbond.nl een artikel over onderzoek onder 1700 panelleden naar transparantie in de uitvaartkosten. Nog steeds zijn veel uitvaartondernemers onduidelijk over de kosten. Nabestaanden krijgen soms pas na de uitvaart een goed beeld van de rekening en zien dan ook nog onbekende kosten verschijnen, blijkt uit het onderzoek. De Consumentenbond roept uitvaartverzorgers op om transparanter te zijn en meer duidelijkheid te bieden over hun tarieven. Belangrijkste aanbeveling voor de consument is om bij leven al wensen op papier te zetten en kosten inzichtelijk te maken.
 

Begroting op maat

Uitvaartwensen

Eclips Uitvaarten ondersteunt het pleidooi van de Consumentenbond voor een tijdige voorbereiding op de uitvaart en transparantie in de kosten. Als u zich wilt voorbereiden op uw uitvaart of de uitvaart van een naaste, dan is het Eclips Wensenboekje een handig hulpmiddel. Of maak een afspraak met ons voor een voorgesprek waarin we de uitvaartwensen samen inventariseren en op  basis hiervan een kostenbegroting op maat kunnen overleggen. Verder zorgt Eclips voor transparantie in de kosten door na een overlijden altijd binnen 24 uur na het eerste gesprek een kostenbegroting af te geven. Zo komt u niet voor onaangename financiële verrassingen te staan.
En we zouden het bijna vergeten maar nabestaanden zijn zo tevreden over de begeleiding van Eclips dat ze ons in 2017 een gemiddelde rapportcijfer van 9,3 gaven.

Vrijblijvend meer informatie?

Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Na ontvangst nemen wij z.s.m. contact met u op. Neem bij spoed telefonisch contact op met 040 – 212 8212.