Coronavirus en uitvaarten

Coronavirus en uitvaarten

Groepsgrootte bij uitvaarten

(update 19-11-2020)

Premier Rutte en vicepremier De Jonge hebben afgelopen dinsdagavond (17 november 2020) bekend gemaakt dat de aanvullende coronamaatregelen van twee weken geleden worden ingetrokken. Vanaf woensdag mogen er weer 100 mensen aanwezig zijn bij een uitvaart. Voorwaarde is wel dat de 1,5 meter afstand bewaard kan worden. Door het sluiten van de horeca is er na afloop van een kerkdienst dus geen koffietafel mogelijk. Als een afscheidsdienst in het crematorium heeft plaatsgevonden dan mag de koffietafel ter plekke worden gehouden. Dit is de enige uitzondering.

Rond 8 december komt er meer duidelijkheid over de coronamaatregelen rond de feestdagen.

Bij verlies van een dierbare is het des te moeilijker dat het niet mogelijk is samen te komen met alle mensen die belangrijk voor u zijn om u en elkaar te kunnen troosten en steunen. Het gaat ons aan het hart te moeten zeggen dat we niet anders kunnen dan deze maatregelen op te volgen ter bescherming van uw en onze gezondheid, hoe verdrietig dat ook is.
Gelukkig zijn er andere mogelijkheden om het afscheid persoonlijk te maken en manieren om nabestaanden met elkaar te verbinden. Een intieme dienst die op afstand live te volgen is, een persoonlijk teken van steun van mensen die thuis moeten blijven, een online condoleance-register. Of nú een afscheid in hele kleine kring en later een herdenkingsdienst. Wij denken met u mee en zullen er alles aan doen wat binnen ons bereik ligt om een afscheid warm en troostrijk te laten zijn.

Meer informatie en verhalen over uitvaarten in Corona-tijd vindt u op de site van de branchevereniging BGNU.
Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor een warm en persoonlijk afscheid, neemt u dan gerust contact met ons op.

Voor informatie over: het overlijden van een Corona-patiënt (klik hier)

Geen handen schudden en afstand houden

Een uitvaart is bij uitstek een sociale gelegenheid. Familie, vrienden en kennissen komen bijeen om afscheid te nemen van een dierbare en elkaar troost te bieden voor het verlies. Het schudden van handen of elkaar omhelzen is dan heel gebruikelijk.
Nu het Coronavirus door Nederland waart, moeten we helaas creatief omgaan met elkaar troosten. Gebruikelijke begroetingen zoals handen schudden of omhelzen zullen achterwege moeten blijven. Knikken met het hoofd of een andere begroeting op afstand is in deze situatie gepast. Mochten nabestaanden geringe klachten hebben die op besmetting met het Coronavirus zouden kunnen duiden, dan horen zij hun verantwoordelijkheid te nemen en niet op de uitvaart te verschijnen.
 

RIVM regels:

  • Houd minimaal 1,5 meter afstand.
  • Geen handen schudden om te condoleren.
  • Was regelmatig uw handen.
  • Gebruik papieren zakdoekjes/tissues.
  • Hoesten en niezen in de elleboog.
  • Bij ziekteverschijnselen (koorts, hoesten, niezen, benauwdheid) thuis blijven.

 

Vrijblijvend meer informatie?

Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Na ontvangst nemen wij z.s.m. contact met u op. Neem bij spoed telefonisch contact op met 040 – 212 8212.