Open Dag Schoorsveld 23-9-2017

Open Dag Schoorsveld 23-9-2017

Natuurbegraven is in korte tijd een begrip geworden in Nederland. In de regio Eindhoven liggen natuurbegraafplaatsen op Landgoed De Baest bij Oostelbeers, in de bossen bij crematorium Heeze en op Landgoed De Utrecht bij Esbeek.

Op een natuurbegraafplaats wordt begraven met respect en liefde voor de natuur. Het bestaande landschap mag niet verstoord worden en er kan nieuwe natuur ontwikkeld worden. Het idee van één worden met en opgaan in de natuur spreekt mensen aan. Zij houden van een graf in de lommerrijke natuur, tussen de wilde bloemen en fluitende vogels. Natuurbegraafplaatsen ademen een andere sfeer uit dan traditionele begraafplaatsen.

Uit onderzoek blijkt dat eeuwige grafrust een belangrijk motief is. Voor een graf op een natuurbegraafplaats zijn er geen onderhoudskosten en nabestaanden hoeven het graf niet te onderhouden. Ook dat spreekt mensen aan. Zij willen hun nabestaanden niet belasten met de zorg voor een graf. Op een natuurbegraafplaats liggen graven willekeurig verspreid over het gebied. Tussen de graven is meer ruimte, er zijn geen hekken of afrasteringen.

Op zaterdag 23 september 2017 houdt Natuurbegraafplaats Schoorsveld  Open Dag, van 10.00 tot 17.00 uur.
Ontdek het natuurbegraven en kom naar de Somerneseweg 116 in Heeze.