Workshop Herinneringsbloemstuk maken verplaatst naar voorjaar 2021

Workshop Herinneringsbloemstuk maken verplaatst naar voorjaar 2021

Workshop met bloemen ter herinnering verplaatst naar het voorjaar

Jaarlijks organiseert Eclips Uitvaarten met bloemisterij De Hennekooi de workshop 'Herinneringsbloemstuk maken'. Dit doen we ieder jaar aan het einde van oktober. Helaas door de Corona-maatregelen kan het op dit moment niet door gaan. We verplaatsen de workshop naar het voorjaar van 2021. We houden u op de hoogte over een nieuwe datum. 

 

Bloemen spelen bij uitvaarten een grote rol en ook ná de begrafenis of crematie hebben bloemen een belangrijke functie. Elk jaar worden met Allerzielen op 2 november de overledenen herdacht en gaan nabestaanden met bloemen naar het graf. Ook zijn er andere speciale gebeurtenissen waar bloemen troost kunnen bieden zoals de sterfdag of verjaardag van de overledene.
De workshop duurt maximaal anderhalf uur en is voor iedereen die met verdriet en rouw te maken heeft. Het kan zijn dat u zelf een dierbare wilt herdenken maar u kunt ook een bloemstuk maken voor een familielid of vriend(in) die iemand heeft verloren. Hanny van Heijst van familiebedrijf De Hennekooi, gespecialiseerd in lifestyle en sfeer, zorgt voor een voorbeeld van een herinneringsbloemstuk, het materiaal en de bloemen. Zij geeft uitleg, adviezen en tips. Het bloemstuk kunt u naar eigen idee en smaak vormgeven.