Altijd zelf kiezen voor uitvaartondernemer ook als u verzekerd bent

Altijd zelf kiezen voor uitvaartondernemer ook als u verzekerd bent

Zelf sparen of verzekeren?
 

Het aantal mensen met een uitvaartverzekering neemt al jaren af. Welk risico neemt u? Daar draait het om bij verzekeren. Door zelf maandelijks een bedrag te sparen dat vergelijkbaar is met de premie van een uitvaartverzekering, spaart u een veel hoger bedrag. Het risico bij zelf sparen is dat bij een vroegtijdig overlijden er nog niet voldoende gespaard is. In dat opzicht is de uitvaartverzekering in het voordeel, want die keert altijd uit. Anderzijds is de kans dat u veel langer premie betaalt dan nodig is vele malen groter. En een uitvaartverzekeringen dekt vaak lang niet alle kosten en er moeten soms forse bedragen bijbetaald worden.
 

Wat kost een uitvaart?
 

Volgens de Consumentenbond bedragen de gemiddelde uitvaartkosten (2017) ongeveer € 7.500,-. Hierin zijn ook de begeleiding en service van de uitvaartverzorger opgenomen. Een bescheiden uitvaart kost rond de € 4.000,- en bij een uitgebreide uitvaart kunnen de kosten oplopen tot € 10.000,- of meer. Wanneer u alle kosten voor een uitvaart bij elkaar optelt, is een crematie iets goedkoper dan een begrafenis. Een uitvaart kan zo eenvoudig of zo uitgebreid als u maar wilt. Aan een koffietafel hangt een prijskaartje en ook een rouwadvertentie in de krant is kostbaar. Voor extra tijd in de aula van een crematorium wordt de rekening verhoogd. Kortom, voor iedereen geldt een andere berekening.
 

Kies de uitvaartonderneming die bij u past
 

Heeft u toch een uitvaartverzekering? Kiezen kan. Veel mensen weten het niet, maar u bent altijd vrij om te kiezen voor de uitvaartonderneming die bij u past, ook als u een uitvaartverzekering heeft afgesloten. Ongeacht bij welke maatschappij u verzekerd bent. Er is geen verplichting om de verzekeraar de uitvaart te laten verzorgen. Kiest u voor een andere organisatie dan de verzekeraar dan kan de door u gekozen uitvaartondernemer melding doen van overlijden bij de verzekeraar en de financiële formaliteiten richting de verzekeringsmaatschappij afwikkelen. De uitvaartverzorger zal u voorlichten over de begroting, verzekering en eindafrekening

Vrijblijvend meer informatie?

Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Na ontvangst nemen wij z.s.m. contact met u op. Neem bij spoed telefonisch contact op met 040 – 212 8212.