Een goede voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding is het halve werk

Eclips Uitvaarten: een goede voorbereiding is het halve werk

De dood. We praten er niet zo gemakkelijk over. Ondanks alle televisieprogramma’s over de dood en veelbesproken reclames van grote uitvaartondernemingen houden we de dood en onze eigen uitvaart liever op veilige afstand. Uitstel ligt voor de hand, zeker als we middenin het leven staan met nog een heel leven voor ons. Begrijpelijk omdat we met onze eigen kwetsbaarheid en sterfelijkheid geconfronteerd worden. Maar toch ook wel raar vindt u niet? Mensen met een vaste relatie weten veel van elkaar zoals het geliefde vakantieland, de favoriete muziek, die ene grappige film. Maar bijvoorbeeld: “begraven of cremeren?” blijft een groot vraagteken.
 

Voor iedereen komt het moment dat zijn of haar uitvaart geregeld moet worden.

Er worden afspraken gemaakt met bijvoorbeeld de kerk, crematorium, begraafplaats, horecagelegenheid, uitvaartcentrum en andere betrokken partijen. De tekst voor de rouwkaart moet gemaakt worden, het gedachtenisprentje, de uitvaartliturgie. Er komt dan in korte tijd veel op de nabestaanden af, er moeten keuzes gemaakt worden, moeilijk en vaak emotioneel. Nabestaanden kunnen verschillende beelden hebben over de uitvaartwensen van de overledene. Wat kan het dan helpen als nabestaanden weten wat – in grote lijnen- de uitvaartwensen van de overledene zijn.

Het is verstandig  om uw belangrijkste uitvaartwensen vast te leggen en uw nabestaanden hierover te informeren.

Zo voorkomt u dat er achteraf het gevoel bestaat dat nabestaanden de uitvaart anders hadden willen doen. Want een uitvaart kan niet even overgedaan worden, alles is definitief, net zo definitief als de dood zelf. U kunt bij Eclips Uitvaarten een gratis 'laatste wensen'-boekje aanvragen of u kunt het boekje downloaden op: www.eclips-uitvaart.nl/uitvaartwensen. Met deze keuzelijst legt u wensen vast. U kunt ook contact met ons opnemen voor een kosteloos voorgesprek waarin we samen uw uitvaartwensen inventariseren. Bewaar uw uitvaartwensen bij uw belangrijke papieren of digitaal en laat dit aan uw nabestaande(n) weten. Zodat zij het afscheid kunnen regelen zoals u dat wenst.
 

Voor reacties of gratis aanvragen van een laatste wensenboekje of een voorgesprek: info@eclips-uitvaart.nl of 040-2128212

Vrijblijvend meer informatie?

Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Na ontvangst nemen wij z.s.m. contact met u op. Neem bij spoed telefonisch contact op met 040 – 212 8212.