Inbrekers hebben een broertje dood aan uitvaarten

Inbrekers hebben een broertje dood aan uitvaarten

 

Inbrekers hebben een broertje dood aan uitvaarten
 

Computercriminaliteit is tegenwoordig aan de orde van de dag. Bijna alles is gedigitaliseerd en criminelen proberen op steeds slimmere manieren onze digitale deuren te forceren. Daarnaast blijft het oppassen geblazen voor woninginbraken door forceren van deuren en ramen. Er zijn inbrekers die tijdens een uitvaart of avondwake hun slag slaan. Ze struinen adressen in rouwadvertenties in de krant af om te achterhalen wanneer ze in welke huizen kunnen inbreken. Zorg in ieder geval dat deuren en ramen gesloten zijn en zorg dat de deuren op het nachtslot zitten. U moet er toch niet aan denken dat u na de uitvaart thuis komt en dat uw hele huis overhoop is gehaald?
Criminelen breken ook auto´s open op parkeerplaatsen bij een crematorium, kerk of uitvaartcentrum. “We hebben het al moeilijk genoeg en nou komt dit er ook nog eens bij” gaf een nabestaande aan toen hij op de parkeerplaats van de begraafplaats zag dat de ruit van zijn auto was ingeslagen. En dat recentelijk zelfs persoonlijke bezittingen van leden van het kerkkoor werden gestolen tijdens een uitvaartdienst in een kerk illustreert de brutaliteit van inbrekers. Welke voorzorgsmaatregelen kunt u treffen?
 

Correspondentieadres in de krant

Met een huisadres in de rouwadvertentie wordt het inbrekers erg makkelijk gemaakt. Vervang het huisadres in de krant door een correspondentieadres van de uitvaartondernemer of van iemand uit eigen kring die op de dag van de uitvaart thuis is. Uw eigen adres kunt u wel vermelden op de rouwkaarten die u naar familie en bekenden stuurt.
 

Woning-oppas

Zorg dat er tijdens de uitvaart en avondwake iemand over uw huis waakt. Dat kan een medewerker zijn van een professioneel beveiligingsbedrijf bij uw huis of, wanneer u dat wilt, binnenshuis. Vaak is de aanwezigheid van een beveiligingsbedrijf rondom uw huis al voldoende om inbrekers af te schrikken. Het kan ook iemand uit de eigen kring zijn. Als bijvoorbeeld de buren niet naar de uitvaart gaan kunt u hen vragen om extra goed op uw woning te letten op de dag van de uitvaart.
 

Auto op slot, buit eruit

Laat in uw auto geen waardevolle spullen (in het zicht) liggen.

Vrijblijvend meer informatie?

Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Na ontvangst nemen wij z.s.m. contact met u op. Neem bij spoed telefonisch contact op met 040 – 212 8212.