Muziek zet de toon

Muziek zet de toon

Aan het eind van het jaar is het gebruikelijk om terug te blikken. Op TV zijn er diverse uitzendingen zoals het Journaaloverzicht en het Studio Sportoverzicht. En op de radio kunt u afstemmen op bijvoorbeeld de Radio 2 Top 2000, of die van Radio 4. Zelfs in de uitvaartbranche worden diverse Top 10, 50 of 100 samengesteld.
 

zingen tijdens een uitvaart

Misschien heeft u tijdens het beluisteren van een van deze muziekoverzichten een nummer, lied of muziekstuk gehoord waarvan u dacht: “Deze muziek mogen ze op mijn uitvaart laten horen.” Maar het kan ook zijn, dat u bij een uitvaart die u bezocht zelf verrast werd door muziek.
 
Muziekherinneringen
Muziek kan een prima middel zijn om emoties vast te leggen. Ook met gesproken taal proberen we gevoelens over te dragen, maar met muziek kunnen we het ons beter herinneren. Iedereen heeft zo gebeurtenissen of een periode uit het leven die stevig aan bepaalde stukken muziek gekoppeld zijn. Onderling verschillen onze “platencollecties” in omvang en inhoud, om nog maar te zwijgen over de aangekoppelde emoties! Daarom kunt u zich zo verbazen over de muziekkeuze bij een uitvaart.
 

eigen gitaarmuziek bij een uitvaart

Het kiezen van muziek
Waarom en voor wie kiest u muziek uit? Gaat het om de emoties van uzelf als nabestaande, of is het een eerbetoon aan de overledene? Wilt u anderen graag uw voorkeur laten horen of is de muziek er om “gaten te vullen”? Speelde de overledene zelf een instrument of zijn er misschien kinderen, kleinkinderen of collega-muzikanten die ‘live’ muziek willen spelen? Of vindt u het fijn om samen te zingen? Gelukkig is er tegenwoordig meer ruimte om een uitvaart een persoonlijk karakter te geven.
 
Misschien dat u de muziek voor uw eigen uitvaart bij leven al wilt kiezen. Maak dan gebruik van een uitvaartwensenboekje. Die kunt u aanvragen bij een goede uitvaartorganisatie.
Het is niet eenvoudig om bij het invullen niet alleen rekening te houden met uw eigen emoties maar ook nog met de toekomstige emoties van anderen. Bovendien, de keuze van uw muziek kan wel net zo veranderlijk zijn als de Top 10.

Vraag het gratis wensenboekje aan

Vul hieronder uw contactgegevens in en wij zullen het wensenboekje zo spoedig mogelijk opsturen.