Van rouwboot tot rouwkoe

Van rouwboot tot rouwkoe

Bij rouwvervoer denken we meestal aan een zwarte rouwauto. Maar er is zoveel meer mogelijk. Herinnert u zich bijvoorbeeld nog de uitvaart van Harry Mulisch? Na de afscheidsbijeenkomst in de stadsschouwburg is hij per boot overgebracht naar begraafplaats Zorgvlied.  

De wet geeft geen enkel voorschrift voor het vervoer van overledenen. Als iemand thuis is opgebaard kunnen de naaste familie en vrienden een stoet vormen en de overledene – op een rijdende baar of in een stapvoets rijdende rouwauto – te voet begeleiden naar de afscheidslocatie. Een alternatief vervoermiddel is een koets of platte wagen, getrokken door een span paarden. Voor motorliefhebbers is er een rouwaanhanger.Onder het motto "Ook al ben je in de rouw, de koe is en blijft je trouw" is er de ludieke rouwkoe Leentje, een goed afgerichte koe voor het rouwvervoer bij uitvaarten. Ook de rouwfiets mag in het rijtje niet ontbreken.

(Eclips, december 2016)

 

Vrijblijvend meer informatie?

Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Na ontvangst nemen wij z.s.m. contact met u op. Neem bij spoed telefonisch contact op met 040 – 212 8212.