Er valt altijd wat te kiezen

Op het moment van schrijven van deze column gaan de Amerikanen naar de stembus om hun nieuwe president voor de komende 4 jaar te kiezen. De vergelijking met de keuze voor een uitvaartonderneming gaat natuurlijk volledig mank. Die kies je -gelukkig maar- slechts een paar keer in je leven. Die keuze is niet per sé vanzelfsprekend en soms best moeilijk. Je wilt behalve een correct georganiseerde uitvaart ook goed worden bijgestaan op één van de meest kwetsbare momenten in je leven.

De laatste jaren groeien de uitvaartondernemingen als paddenstoelen uit de grond, bijna een verdubbeling in de afgelopen 10 jaar (Uitvaartbranchemonitor 2017). Zoek dan maar eens uit welke onderneming het best bij je past. Is dat die de beste reclamecampagne voert, om maar in termen van verkiezingen te blijven. Of spelen heel andere aspecten mee? Denk aan kwaliteit, service, een goede naam, prijs, een uitvaartverzorger die je persoonlijk kent, eerdere goede ervaringen.
 

Verzekerd, en dan?

Een aantal grote uitvaartverzekeraars combineren de verkoop van een uitvaartverzekering met het aanbieden van de uitvaartverzorging (zgn. naturaverzekering). Daarnaast zijn er kapitaal uitvaartverzekeringen en deposito's. Veel mensen weten het niet, maar je bent altijd vrij om te kiezen voor de uitvaartonderneming die bij je past, dus ook als je een uitvaartverzekering hebt afgesloten. Ongeacht bij welke maatschappij je verzekerd bent. Een goede uitvaartverzorger zal je exact voorlichten over de begroting, verzekering en eindafrekening.
 

Voorbereiding brengt rust

Het zou goed zijn om je licht eens op te steken in uitvaartland. Het brengt rust als je ziet dat de uitvaartverzorger, die bij je aan tafel zit, weet van de hoed en de rand. Dat hij of zij goed geschoold is en de kneepjes van het vak kent en een duidelijk inzicht geeft in de kosten. En een uitvaartverzorger is die kan meebewegen op de veranderingen in de maatschappij en komt met initiatieven.
Maar wat zeker zo belangrijk is, is de aandacht die de uitvaartverzorger heeft voor de menselijke kant. Een luisterend oor heeft, ruimte geeft voor emoties en zo een belangrijke bijdrage levert aan een waardevol afscheid van je dierbare.

Eclips Uitvaarten, november 2021

Vraag het gratis wensenboekje aan

Cookie instellingen