Begraven en Cremeren

Begraven en Cremeren

Als de uitvaartverzorger bij u op bezoek komt om de uitvaart te regelen volgt al vrij snel de vraag of het een crematie of een begrafenis wordt. En die keuze tussen begraven of cremeren is een hele belangrijke beslissing.
 

Crematoria in Eindhoven, Veldhoven, Heeze en Hilvarenbeek

Er is een groeiende lijn te zien bij het aantal crematies. Vaak geven mensen bij leven aan dat ze hun nabestaanden niet willen belasten met de plicht een graf te onderhouden. Een andere overweging voor crematie is de ontkerkelijking. Er gaan steeds meer kerken dicht omdat veel mensen geen band meer hebben met een kerkelijke gemeente of  parochie. En het kostenaspect speelt ook een rol: cremeren is goedkoper dan begraven. Verder spelen de modernisering van de crematoria en de aanwezige faciliteiten in de aula  een belangrijke rol bij de keuze voor cremeren.

Crematorium Rijtackers in Eindhoven

Crematorium Hilvarenbeek in Diessen Crematorium Heeze Crematorium De Hoge Boght in
Veldhoven
Lumenzaal met 50 zitplaatsen
en 10 staanplaatsen
Luxzaal met 190 zitplaatsen
en 250 staanplaatsen
Een aula met 135 zitplaatsen en 65 staandplaatsen

 

Een aula met 160 zitplaatsen
en 300 staanplaatsen

 

Een aula met 125 zitplaatsen
en 75 staanplaatsen

 

 

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via 040 – 212 8212

Begraafplaatsen, natuurbegraafplaatsen

Voor veel mensen is begraven de natuurlijke bestemming na het leven. Er is dan altijd een plek om naar toe te gaan. Het bezoeken en onderhouden van het graf kan helpen bij de rouwverwerking. De graven in regio De Kempen, Veldhoven en Eindhoven worden voor 20 jaar uitgegeven en kunnen steeds met 10 jaar verlengd worden. De wettelijke termijn van grafrust is 10 jaar. Het kan voor mensen een troostrijke gedachte zijn dat ze na hun dood in het graf van hun geliefde bijgezet worden. Er zijn algemene gemeentelijke begraafplaatsen en bijzondere begraafplaatsen verbonden aan een kerk.
De relatief nieuwe natuurbegraafplaatsen -met eeuwigdurende grafrust- zijn voor steeds meer mensen een aantrekkelijk alternatief voor de traditionele begraafplaatsen. Op deze natuurbegraafplaatsen gelden anderen regels voor gedenkmonumenten.

 

Zelf dragen of Eclips dragers

Bij een begrafenis onderstreept het zelf dragen van de kist met de overledene het persoonlijk karakter van de uitvaart. Maar Eclips kan ook de inzet van professionele dragers voor u regelen. Nabestaanden kunnen afscheid nemen op de centrale plaats op de begraafplaats. Het komt steeds vaker voor dat nabestaanden de kist met de overledene helemaal tot het graf begeleiden. Dan is het ook mogelijk zelf de kist in het graf te laten dalen met touwen of met een graflift.

Bij een crematie nemen nabestaanden meestal afscheid voorin de aula van het crematorium. Maar het is mogelijk dat de naaste familie de kist met de overledene naar de ovenruimte begeleidt. De ovenist van het crematorium kan uitleg geven, maar u kunt ook in stilte afscheid nemen.
 

 

 

Vrijblijvend meer informatie?

Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Na ontvangst nemen wij z.s.m. contact met u op. Neem bij spoed telefonisch contact op met 040 – 212 8212.