De afscheidsbijeenkomst

De afscheidsbijeenkomst

Afscheidsbijeenkomst: kerk is niet meer vanzelfsprekend

Spreken tijdens uitvaarten

De afscheidsbijeenkomst kan plaatsvinden in een crematorium of een kerk en u kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld de aula van de school waar de overledene werkte of voor het gemeenschapshuis in uw dorp. En een afscheid in kleine, intieme kring kan in uw eigen huis of tuin of in een rouwkamer van een uitvaartcentrum. In feite zijn de mogelijkheden legio. Eclips heeft afscheidsbijeenkomsten begeleid in verzorgingshuizen, aula’s van algemene begraafplaatsen en er zijn ook zalen te huur in theaters en horecagelegenheden.

Direct met ons contact opnemen? Dat kan via 040 – 212 8212

Een greep uit de uitvaartlocaties

 

De Rosdoek

Academisch Genootschap

 

Kerkstraat 10
5513 AP  Wintelre
Parklaan 93
5613 BC Eindhoven
 

Grand Café Het Ketelhuis

Conference Centre Koningshof

Kapel van het Heilig Hart

Landgoed De Grote Beek
Dr. Poletlaan 45
5626 ND Eindhoven
Locht 117
5504 RM Veldhoven
Voormalig Kronenhoef
Kloosterdreef 23
5623 DB Eindhoven

 

Afhankelijk van uw visie op leven en dood en uw wensen kiest u voor een kerkelijke of niet-kerkelijke uitvaart. Voor kerkelijke uitvaart bepaalt u in samenspraak met de dominee of pastoor de inhoud van de dienst. Wij adviseren u zo nodig over de plaats en tijd van de dienst. Eclips kan desgewenst de inhoud in een kerkboekje of liturgie verwerken.
 
Streeds meer mensen willen de afscheidsbijeenkomst in eigen hand nemen, onafhankelijk van een kerkelijke traditie. Voor niet-kerkelijke uitvaarten kunt u samen met Eclips vorm en inhoud geven aan het afscheid.  Eclips kan ideeën aandragen, de bijeenkomst begeleiden en als u wilt vervullen wij de rol van ceremoniemeester en spreken wij tijdens het afscheid.. 

Schriftelijke en persoonlijke condoleance

Met de uitvaartverzorgster spreekt u af hoe de schriftelijke (meestal voorafgaand aan de afscheidsbijeenkomst) en mondelinge (meestal na de afscheidsbijeenkomst) condoleance verloopt. Eclips kan de locatie en de consumpties voor het samenzijn na de afscheidsbijeenkomst voor u regelen. Ook biedt Eclips u de mogelijkheid tot digitale condoleance, plaatsen van foto's en delen van herinneringen via een eigen online condoleanceregister. Kijk voor meer informatie op de pagina Herinneren.

Vrijblijvend meer informatie?

Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Na ontvangst nemen wij z.s.m. contact met u op. Neem bij spoed telefonisch contact op met 040 – 212 8212.