Uitvaart regelen in Eindhoven, Veldhoven of de Kempen

Uitvaart regelen in Eindhoven, Veldhoven of de Kempen

Een uitvaart regelen in Eindhoven, Veldhoven of de Kempen

Zodra er een dierbare komt te overlijden dient er in korte tijd veel geregeld te worden voor een goed verzorgd afscheid. Verschillende keuzes en beslissingen moeten hierin gemaakt worden. Waar moet u allemaal aan denken en waar moet u beginnen? In dit artikel leest u alles over de zaken die komen kijken bij het regelen van het afscheid van een dierbare en een uitvaart in Eindhoven, Veldhoven en De Kempen.
 
Direct met ons contact opnemen? Dat kan via 040 – 212 8212

Welke mogelijkheden zijn er voor een passend afscheid?

Tijdens het voorbereiden van een uitvaart moeten er verschillende keuzes worden gemaakt. Indien de overledene deze keuzes vooraf niet bekend heeft gemaakt, komt deze verantwoordelijkheid bij de nabestaanden te liggen. Welke keuzes zijn dit? Een van de eerste keuzes is die van het opbaren. Dat kan thuis gebeuren of in een uitvaartcentrum in de buurt. Er zijn bijvoorbeeld uitvaartcentra bij het crematorium in Veldhoven en Eindhoven. De tweede en misschien wel belangrijkste keuze is die voor een crematie of een begrafenis. Hierbij komt dan ook de vraag welke locatie. In Veldhoven is er crematorium en begraafplaats De Hoge Boght. Maar er zijn ook diverse parochiekerkhoven.

Rouwkaarten dienen ook vrij snel na het overlijden gedrukt en gepost te worden, zodat gasten op tijd op de hoogte zijn. Voordat u de rouwkaart ontwerpt moeten de locatie en tijd van het rouwbezoek, de afscheidsdienst en de condoleance bekend zijn. De keuze voor een rouwadvertentie is hierbij ook een mogelijkheid. De invulling van de dienst bestaat uit meerdere zaken. Denk hierbij aan de muziek, foto's en een toespraak tijdens de dienst door een nabestaande.

Er zijn veel mogelijkheden om een uitvaart naar persoonlijke wensen in te vullen. Uiteraard helpen wij u hier graag bij. Wij zullen alles in het werk stellen om uw wensen te realiseren en voor u klaar te staan in deze moeilijke periode. Heeft u al nagedacht over uw eigen uitvaartwensen? Deze kunt u vastleggen in ons wensenboekje. Dit kan rust geven voor uzelf en het is voor nabestaanden prettig om uw wensen op papier te hebben.

Waar kunt u terecht voor een uitvaart?

De keuze van de locatie voor het afscheid is groot. Nabestaanden kiezen steeds vaker voor een andere locatie dan de gebruikelijke. Een kerk of aula van een crematorium zijn nog altijd het meest gekozen, maar ook eigen locaties zoals een restaurant, wijkcentrum of eigen huiskamer of tuin zijn geschikt als afscheidsruimte.

In de omgeving van Eindhoven, Veldhoven en De Kempen zijn ook een aantal crematoria en begraafplaatsen te vinden. Zo beschikt Veldhoven bijvoorbeeld over zes begraafplaatsen waaronder de parochiekerkhoven van Sint Caecilia, Sint Jan de Doper of Sint Willibrordus. Maar ook de algemene begraafplaats De Hoge Boght. En Veldhoven heeft een crematorium, De Hoge Boght, gelegen naast de begraafplaats. Naast begraafplaatsen en kerken zijn er nog vele andere locaties waar u een afscheidsbijeenkomst kunt houden in de omgeving van Eersel, Bladel, Veldhoven en regio De Kempen. Wij helpen u graag bij de keuze voor een geschikte locatie in uw omgeving.
 

Wanneer moet een begrafenis/crematie plaatsvinden?

Bij overlijden dient er in korte tijd veel geregeld te worden. Dit heeft alles te maken met de periode waarin een uitvaart plaats moet vinden na overlijden van een dierbare. Het kan dan ook een hectische tijd zijn. In de Wet op Lijkbezorging is vastgesteld dat een uitvaart tussen 36 uur na overlijden tot de zesde werkdag moet plaatsvinden. Hierin zijn
weekend en feestdagen niet meegerekend.

Bij wie kunt u terecht voor een uitvaart?

Zodra een dierbare van u komt te overlijden kunt u samen met een uitvaartonderneming zorgen voor een persoonlijk afscheid. Eclips Uitvaarten is werkzaam in de regioEindhoven, Veldhoven, Eersel, Bladel. Wij bieden een zeer vertrouwde benadering, transparantie en heldere afspraken over de uitvoering van de uitvaart door bekwaam personeel.  

Wat zijn de kosten van een uitvaart?

Begrafenis
De kosten voor een begrafenis liggen iets hoger dan van een crematie. Er zijn verschillende zaken die aan deze kosten bijdragen. Zo zorgen de kosten voor de grafsteen al voor een flink verschil in prijs. Daarnaast zijn er ook de kosten voor het grafonderhoud en de grafrechten; altijd voor een periode van 20 jaar in Veldhoven en omgeving. 
 
Crematie
De kosten voor een crematie zijn lager dan voor een begrafenis, maar kunnen ook erg variëren. Een aantal zaken dienen hierbij geregeld te worden, naar de wensen van de overledene en de nabestaanden. Denk bijvoorbeeld aan gebruik van de aula of alleen afscheid in de familiekamer. En wel of geen gebruik van de koffiekamer en welke consumpties en voor hoeveel personen. Wordt het een kopje koffie met cake of een uitgebreide koffietafel met broodjes, soep en een worstenbroodje. 
 
Heeft u al nagedacht over uw eigen uitvaartwensen? Deze kunt u vastleggen in ons wensenboekje. Dit kan rust geven voor uzelf en het is voor nabestaanden prettig om uw wensen op papier te hebben.  

Vrijblijvend meer informatie?

Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Na ontvangst nemen wij z.s.m. contact met u op. Neem bij spoed telefonisch contact op met 040 – 212 8212.