Uitvaart regelen in De Kempen, Veldhoven of Eindhoven

Uitvaart regelen in De Kempen, Veldhoven of Eindhoven

Een uitvaart regelen in De Kempen, Veldhoven of Eindhoven

Als een dierbare overlijdt, moet u in korte tijd veel regelen. Voor een goed verzorgd afscheid kunt u verschillende keuzes maken. Waar moet u allemaal aan denken en waar te beginnen? Hier leest u alles over de zaken die komen kijken bij het regelen van het afscheid van een dierbare en dan vooral een uitvaart in Eindhoven, Veldhoven en De Kempen.
 
Direct met ons contact opnemen? Dat kan via 040 – 212 8212

Mogelijkheden voor een passend afscheid

Tijdens het voorbereiden van een uitvaart komen er verschillende vragen op u af. Als de overledene deze keuzes vooraf niet bekend heeft gemaakt, komt deze verantwoordelijkheid bij u als nabestaanden te liggen. Welke keuzes zijn dit? Een van de eerste is die van het opbaren. Dat kan thuis of in een uitvaartcentrum in de buurt. Er is een uitvaartcentrum bij het crematorium in Veldhoven en Eindhoven, maar ook in Eersel, Bladel en Bergeijk. De tweede keuze is die voor een crematie of een begrafenis. 

Om de familie, vrienden en bekenden op tijd op de hoogte te stellen, kunt u rouwkaarten versturen. Daar is vaak wel wat tijdsdruk mee gemoeid. Op de rouwkaart staat informatie over de locatie en tijd van het rouwbezoek, de afscheidsdienst en de condoleance. Deze gegevens kunt u ook in een rouwadvertentie zetten. Bij de invulling van de dienst of afscheidsbijeenkomst komen verschillende zaken aan bod. Denk aan muziek, evt. foto's, een toespraak door een van de nabestaanden en andere sprekers, een mooi gedicht. En bij een kerkelijke uitvaart de keuze van de Bijbelteksten en Voorbeden. Met al deze keuzes maakt u de dienst persoonlijk en geeft het uiting aan de overledene.

Er zijn veel mogelijkheden om een uitvaart naar persoonlijke wensen in te vullen. Uiteraard helpen wij u hier graag bij. Wij zullen alles in het werk stellen om uw wensen te realiseren en voor u klaar te staan in deze moeilijke periode. Heeft u al nagedacht over uw eigen uitvaartwensen? Deze kunt u vastleggen in ons wensenboekje. Dit kan rust geven voor uzelf en het is voor nabestaanden prettig om uw wensen op papier te hebben.

Waar kunt u terecht voor een uitvaart?

De keuze van de locatie voor het afscheid is groot. Nabestaanden kiezen steeds vaker voor een andere locatie dan de gebruikelijke. Een kerk of aula van een crematorium zijn nog altijd het meest gekozen, maar ook eigen locaties zoals een restaurant, wijkcentrum of eigen huiskamer of tuin zijn geschikt als afscheidsruimte.

In de omgeving van Eindhoven, Veldhoven en De Kempen zijn ook een aantal crematoria en begraafplaatsen te vinden. Zo beschikt Veldhoven bijvoorbeeld over zes begraafplaatsen waaronder de parochiekerkhoven van Sint Caecilia, Sint Jan de Doper of Sint Willibrordus. Maar ook de algemene begraafplaats De Hoge Boght. En Veldhoven heeft een crematorium, De Hoge Boght, gelegen naast de begraafplaats. Naast begraafplaatsen en kerken zijn er nog vele andere locaties waar u een afscheidsbijeenkomst kunt houden in de omgeving van Eersel, Bladel, Veldhoven en regio De Kempen. Wij helpen u graag bij de keuze voor een geschikte locatie in uw omgeving.

Wanneer moet een begrafenis/crematie plaatsvinden?

Na overlijden moet er in korte tijd veel geregeld worden. Dit heeft alles te maken met de periode waarin een uitvaart plaats moet vinden. Het kan dan ook een hectische tijd zijn. In de Wet op Lijkbezorging is vastgesteld dat een uitvaart tussen 36 uur na overlijden tot de zesde werkdag moet plaatsvinden. Hierin zijn weekend en feestdagen niet meegerekend.

Bij wie kunt u terecht voor een uitvaart?

Zodra een dierbare van u komt te overlijden kunt u samen met een uitvaartonderneming zorgen voor een persoonlijk afscheid. Eclips Uitvaarten is vooral werkzaam in de regio Eindhoven, Veldhoven, gemeenten Eersel en Bladel. Wij bieden een zeer vertrouwde benadering, transparantie en heldere afspraken over de uitvoering van de uitvaart door bekwaam en gecertificeerd personeel.  

Wat zijn de kosten van een uitvaart?

Begrafenis
De kosten voor een begrafenis liggen iets hoger dan van een crematie. Er zijn verschillende zaken die aan deze kosten bijdragen, zoals de kosten voor de grafsteen. Daarnaast zijn er ook de kosten voor het grafonderhoud en de grafrechten; altijd voor een periode van 20 jaar in Veldhoven en omgeving. 
 
Crematie
De kosten voor een crematie zijn lager dan voor een begrafenis, maar kunnen ook erg variëren. Een aantal zaken dienen hierbij geregeld te worden, naar de wensen van de overledene en de nabestaanden. Denk bijvoorbeeld aan gebruik van de aula of alleen afscheid in de familiekamer. En wel of geen gebruik van de koffiekamer en welke consumpties en voor hoeveel personen. Wordt het een kopje koffie met cake of een uitgebreide koffietafel met broodjes, soep en een worstenbroodje. 

Vrijblijvend meer informatie?

Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Na ontvangst nemen wij z.s.m. contact met u op. Neem bij spoed telefonisch contact op met 040 – 212 8212.