Uitvaart regelen in Veldhoven

Uitvaart regelen in Veldhoven

Een uitvaart regelen in de omgeving van Veldhoven?

Zodra er een dierbare komt te overlijden dient er in korte tijd veel geregeld te worden voor een goed verzorgd afscheid. Verschillende keuzes en beslissingen moeten hierin gemaakt worden. Waar moet u allemaal aan denken en waar moet u beginnen? In dit artikel leest u alles over de zaken die komen kijken bij en regelen van het afscheid van een dierbare en een uitvaart in Veldhoven en De Kempen.
 
Direct met ons contact opnemen? Dat kan via 040 – 212 8212
 
In dit artikel geven we antwoorden op de volgende vragen die van belang zijn bij het opzetten van een uitvaart:

 

Welke mogelijkheden zijn er voor een passend afscheid?

Tijdens het voorbereiden van een uitvaart moeten er verschillende keuzes worden gemaakt. Indien de overledene deze keuzes vooraf niet bekend heeft gemaakt, komt deze verantwoordelijkheid bij de nabestaanden te liggen. Welke keuzes zijn dit? Een van de eerste en misschien wel belangrijkste keuzes is degene voor crematie of een begrafenis. Hierbij dient ook de locatie van begraven of cremeren en de locatie van opbaren gekozen te worden. Opbaren kan thuis gebeuren, maar ook in een uitvaarthuis.

Rouwkaarten dienen ook vrij snel na het overlijden geregeld te worden, zodat gasten op tijd op de hoogte zijn. Voordat u de rouwkaart ontwerpt moeten de locatie en tijd van de condoleance en dienst bekend zijn. De keuze voor een rouwadvertentie is hierbij ook de mogelijkheid. De invulling van de dienst bestaat uit meerdere zaken. Denk hierbij aan de rouwauto, bloemen, muziek en een toespraak tijdens de dienst door een nabestaande of die de uitvaartverzorger voordraagt. Ook de locatie van de uitvaartdienst, de koffietafel en eventueel de catering komen hierbij kijken.

Er zijn veel mogelijkheden om een uitvaart naar persoonlijke wensen in te vullen. Uiteraard helpen wij u hier graag bij. Wij zullen alles in het werk stellen om uw wensen te realiseren en voor u klaar te staan in deze moeilijke periode. Heeft u al nagedacht over uw eigen uitvaartwensen? Deze kunt u vastleggen in ons wensenboekje. Dit kan rust geven voor uzelf en het is voor nabestaanden prettig om uw wensen op papier te hebben.

Waar kunt u terecht voor een uitvaart in Veldhoven en omgeving?

Ook de keuze van locatie voor het afscheid is groot. Het komt daarbij ook steeds vaker voor dat nabestaanden kiezen voor een andere locatie voor verschillende samenkomsten rondom een uitvaart. Een kerk of rouwcentrum worden het meest gekozen, maar ook eigen locaties zoals een wijkcentra of eigen huiskamer zijn geschikt als afscheidsruimte.

In de omgeving van Veldhoven en De Kempen zijn ook een aantal crematoria en begraafplaatsen te vinden. Zo beschikt Veldhoven zelf bijvoorbeeld over zes begraafplaatsen waaronder het Sint-Catharina Kerkhof en St. Severinus. Naast begraafplaatsen en kerken zijn er nog vele andere locaties waar u een afscheidsbijeenkomst kunt houden in de omgeving van Eersel, Bladel, Veldhoven, Eindhoven en regio De Kempen.
 

Wanneer moet een begrafenis/crematie plaatsvinden?

Bij overlijden dient er in korte tijd veel geregeld te worden. Dit heeft alles te maken met de periode waarin een uitvaart plaats moet vinden na overlijden van een dierbare. Het kan dan ook een hectische tijd zijn. In de Wet op Lijkbezorging is vastgesteld dat een uitvaart tussen 36 uur na overlijden tot de zesde werkdag moet plaatsvinden. Hierin zijn weekend en feestdagen niet meegerekend.

Bij wie kunt u terecht voor een uitvaart in Veldhoven en omgeving?

Zodra een dierbare van u komt te overlijden kunt u samen met een uitvaartonderneming zorgen voor een persoonlijk afscheid. Eclips uitvaarten is werkzaam in de regio Veldhoven, Eersel, Bladel en Eindhoven. Wij bieden een zeer vertrouwde benadering, transparantie en heldere afspraken over de uitvoering van de uitvaart door bekwaam personeel.  

Wat zijn de kosten van een uitvaartplechtigheid?

Begrafenis
De kosten voor een begrafenis liggen iets hoger dan bijvoorbeeld een crematie. Er zijn verschillende zaken die aan deze kosten bijdragen. Zo zorgen de kosten voor het graf en de grafsteen al voor een flink verschil in prijs. Daarnaast zijn er ook kosten voor grafrechten. Deze verschillen per regio, dit heeft alles te maken met de grootte van de stad en begraafplaats.
 
Crematie
De kosten voor een crematie zijn lager dan voor een begrafenis, maar kunnen ook erg variëren. Een aantal zaken dienen hierbij geregeld te worden, de wensen van overledene en nabestaanden horen hier ook bij. Denk bijvoorbeeld aan het vervoer, een familiekamer waar zij voor de plechtigheid samen kunnen komen, gebruik van een aula, geluidsinstallatie, bloemen, gebruik van een koffiekamer en natuurlijk de crematie en dienst zelf.
 
Heeft u al nagedacht over uw eigen uitvaartwensen? Deze kunt u vastleggen in ons wensenboekje. Dit kan rust geven voor uzelf en het is voor nabestaanden prettig om uw wensen op papier te hebben.  

Vrijblijvend meer informatie?

Vul het formulier hieronder zo volledig mogelijk in. Na ontvangst nemen wij z.s.m. contact met u op. Neem bij spoed telefonisch contact op met 040 – 212 8212.