Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Eclips Uitvaarten is in 1999 opgericht door moeder en dochter, Ditty ten Boske-van de Vooren en Mieke Artz-ten Boske. Enkele jaren geleden heeft Ditty een stapje terug gedaan en inmiddels is zij met pensioen. Het bedrijf is nu in handen van dochter Mieke. Klik op de rode Play-knop rechts voor een kort filmpje over Eclips.

Mieke Artz-ten Boske: "Na 8 jaar als marketeer te hebben gewerkt, ben ik in 1999 samen met mijn moeder Eclips gestart. Zij vooral als ervaringsdeskundige, als uitvaartverzorgster en ik nam de bedrijfsmatige kant voor mijn rekening. Het samen werken in één bedrijf heb ik als heel bijzonder ervaren.

Nog steeds regel ik de administratie, de inkoop, de promotie en wat er allemaal komt kijken om een bedrijf draaiende te houden, maar inmiddels heb ik ook al ruim 16 jaar ervaring als uitvaartverzorgster.

Het contact met familie en de kring rondom de overledene zijn zeer waardevol en voor mij een drijfveer om dit werk te doen. Iedere familie is anders, elke uitvaart is anders, uniek. Het voelt speciaal als je in dat laatste afscheid bij kunt dragen aan een nieuwe herinnering."

Corien van den Heuvel: "Rond 2005, na een loopbaan van 20 jaar bij een grote bank, ging ik me oriënteren op de tweede helft van mijn werkzame leven. Ik had ooit pedagogiek gestudeerd, maar was in de loop der jaren in mijn werk het sociale, menselijke aspect uit het oog verloren. Ik besloot het roer om te gooien en weer echt in contact te gaan met mensen en hen bij te staan in een uiterst kwetsbare periode. Ik volgde de opleiding tot uitvaartbegeleider bij Meander.

Bij de begeleiding van nabestaanden en organisatie van de uitvaart doe ik mijn uiterste best om van een afscheid  hùn afscheid te maken. Dat hoeft helemaal niet groots en spectaculair te zijn en zit vaak in de zorgvuldigheid, integriteit en details. Ieder mens is anders en het is een uitdaging om de betekenis van de overledene tot uiting te laten komen. Dat maakt het werk als uitvaartbegeleider en spreker bij uitvaarten zo boeiend, telkens weer."

De uitvaartassistenten van Eclips verrichten hand- en spandiensten op de dag van de uitvaart zoals bij het condoleanceregister staan, hanteren van de bloemen en het begeleiden van de belangstellenden. Verder werkt Eclips samen met ervaren en betrokken medewerkers voor de laatste verzorging en het rouwvervoer.