De afscheidsdienst

Afscheidsbijeenkomst, dienst of viering

Spreken tijdens een afscheidsbijeenkomst

Afhankelijk van jouw visie op leven en dood en jouw wensen kies je voor een kerkelijke of niet-kerkelijke uitvaart. Voor kerkelijke uitvaart bepaal je in samenspraak met de dominee of pastoor de inhoud van de dienst. Wij adviseren je zo nodig over de plaats en tijd van de dienst. Eclips Uitvaarten kan desgewenst de inhoud in een kerkboekje of liturgie verwerken.
 
Steeds meer mensen willen de afscheidsbijeenkomst in eigen hand nemen, onafhankelijk van een kerkelijke traditie. Voor niet-kerkelijke uitvaarten kun je samen met Eclips Uitvaarten vorm en inhoud geven aan het afscheid.  Eclips kan ideeën aandragen, de bijeenkomst begeleiden en als je wilt vervullen wij de rol van ceremoniemeester en spreken wij tijdens het afscheid.

Schriftelijke en persoonlijke condoleance

Met de uitvaartverzorgster spreek je af hoe de schriftelijke en persoonlijke condoleance verloopt, vóór of ná de afscheidsbijeenkomst of dienst. Eclips Uitvaarten kan de locatie en de consumpties voor het samenzijn na de afscheidsbijeenkomst voor je regelen. Er zijn diverse mogelijkheden in de regio. Maar ook catering aan huis zou kunnen.

Vrijblijvend meer informatie?

Cookie instellingen