Koffietafels

Of iets anders

Vaak is er voor of na de begrafenis of crematie gelegenheid om de naaste familie de hand te drukken, de condoleance zoals we dat noemen. Het kan troostend zijn en een overgang vormen naar het leven ná de uitvaart. 

Hierbij is niets voorgeschreven en is het voor de naasten van belang dat zij kunnen bepalen of zij deze gelegenheid willen bieden en zoja, waar en op welke wijze.

Locaties

Er zijn verschillende locaties mogelijk. In het crematorium is naast de aula een koffiekamer aanwezig, waar de genodigden nog even samen kunnen komen. Hier is het allang niet meer alleen koffie met cake. Het crematorium biedt een ruime keus aan broodjes, hapjes en andere zoetigheden. 
Na afloop van een kerkdienst komt men vaak samen voor de koffietafel in een plaatselijk restaurant, maar het kan ook in de kantine van de sportclub of thuis. 
Steeds vaker komt het voor dat de afscheidsdienst plaats vindt in een restaurant met dan aansluitend een borrel met hapjes of een koffietafel. Daarna vindt dan de begrafenis of crematie in kleine kring plaats. 

Wat zijn uw culinaire wensen?

Het verschilt per regio, maar ook per persoon. Een uitgebreide Brabantse koffietafel of een kopje koffie met cake. Aan het eind van de middag een borrel met tapas. Of tijdens de lunch belegde broodjes met een kop soep, soms zelfs met hamburgers, omdat de overledene die zo lekker vond. 

Vrijblijvend meer informatie?

Cookie instellingen