Uitvaartkist of iets anders?

Kisten bestaan er in allerlei vormen en maten. Je kan kiezen uit een groot assortiment modellen en uitvoeringen, in verschillende houtsoorten (eikenhout, naaldhout en populierenhout). En er zijn gefineerde kisten in diverse houtsoorten. Daarnaast kunnen we sommige kisten in elke gewenste RAL-kleur laten spuiten. Vanzelfsprekend zijn al onze kisten Eco-vriendelijk (milieubewust). 

Kisten hoeven niet perse van hout gemakt te worden. Ook een mand van riet of wilgen wordt steeds meer gezien als een alternatief. Een andere manier van een unieke kist is om deze zelf te maken. Er zijn specificaties waar een kist aan moet voldoen, zodat deze past in het graf of in de oven van het crematorium.

Fotoprint

Je kan de uitvaartkist ook persoonlijker karakter geven door deze met een print te beplakken. Bij deze techniek wordt de kist op een unieke manier aan de buitenzijde bekleed met een full color print. Deze print kan gekozen worden vanuit een zeer uitgebreide database en beschikt over oneindige mogelijkheden. Ook persoonlijke foto´s en tekeningen van kinderen behoren tot de mogelijkheden. Er ontstaat dan een unieke kist.

Lijkwade

Een alternatief voor een kist is een (lijk)wade. Dit is een rechthoekige doek van natuurlijk materiaal waarin een overledene wordt gewikkeld volgens een vaste vouwwijze. De overledene ligt dan gewikkeld in de wade op een opbaarplank of draagbaar. Voor veel mensen is dit een zachter alternatief dan een harde houten kist.
 
Kist van massief populierenhoutMassief ongelakt populieren
 
Eiken printfolie - grijswax
Massief eiken kistMassief eiken - rustiek gelakt
Pitrieten mand Opbaarplank - eiken Boomschors - populierenhout

Vrijblijvend meer informatie?

Cookie instellingen