Uitvaartlocaties

De Kempen, Veldhoven en Eindhoven

Vroeger was het afscheid van de overledene altijd in de kerk. De laatste decennia is de mogelijkheid van het crematorium erbij gekomen. Maar inmiddels is het niet meer vanzelfsprekend dat een afscheid plaats vindt in een crematorium of een kerk. Je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld de aula van de school waar de overledene werkte of voor het gemeenschapshuis in het dorp. Een afscheid in kleine, intieme kring kan in je eigen huis of tuin of in een rouwkamer van een uitvaartcentrum. In feite zijn de mogelijkheden legio. Hieronder zetten we de meest voorkomende locaties op een rij.

Crematorium Veldhoven

Crematorium De Hoge Boght in Veldhoven
In de bossen tussen Veldhoven, Knegsel en Wintelre ligt crematorium de Hoge Boght. Hier in de aula vinden afscheidsdiensten plaats met uitzicht op het prachtige groen. De aula is van alle gemakken voorzien met de mogelijkheden voor beeld en geluid. Er kan zelfs live piano worden gespeeld. Er zijn 125 zitplaatsen en er kunnen bij grote belangstelling 75 personen staan. Crematorium De Hoge Boght beschikt over een koffiekamer voor de condoleance na afloop. Daarnaast zijn er ook 3 rouwkamers, waarvan er één 24 uur beschikbaarheid biedt. In deze rouwkamers kun je persoonlijk afscheid nemen van jouw dierbare.

Andere crematoria in de regio zijn:
  • Crematorium Hilvarenbeek in Diessen;
  • Crematorium Rijtackers in Eindhoven;
  • Crematorium Heeze
Lees hier meer over op Uitvaart regelen - Cremeren.
 

Begraafplaats Veldhoven

Naast het crematorium Veldhoven ligt Algemene Begraafplaats De Hoge Boght. Op deze goed onderhouden, in het groen gelegen, begraafplaats zijn naast reguliere graven, ook urnengraven. Ook kan het as van de overledene worden uitgestrooid op de beboste strooivelden. Het is mogelijk om in de aula van het crematorium een afscheidsdienst te houden en van daaruit jouw dierbare te begraven op de naastgelegen begraafplaats.

Lees hier meer over op Uitvaart regelen - Begraven.

Natuurbegraafplaats Schoorsveld

Natuurbegraafplaats Schoorsveld
In het Zuidoosten van Brabant, bij de prachtige Strabrechtse Heide, vindt u Natuurbegraafplaats Schoorsveld. Op deze natuurbegraafplaats kun je samen met een van de medewerkers een eigen, rustige plek uitkiezen: onder een oude statige eik, aan de bosrand of in het open heideveld. Alleen of naast elkaar. Met een plek op deze natuurbegraafplaats ben je verzekerd van eeuwige grafrust.
Een afscheid in de ochtendzon of in de namiddag als de hemel rozerood kleurt: de natuur laat zich op elk moment van de dag van een andere kant zien.  Samen kunnen we een ceremonie samenstellen, in de natuur en ruimtes van natuurbegraafplaats Schoorsveld.

In de dorpen van de Kempen

In de Kempen liggen mooie kerkdorpen zoals Eersel, Hoogeloon, Bladel, Hapert, Knegsel, Vessem en Wintelre. Je kunt kiezen voor een Uitvaartmis in de kerk met een begrafenis op het parochiekerkhof. Maar vandaag de dag kiest men ook wel voor een afscheidsdienst in bijvoorbeeld het plaatselijke gemeenschapshuis. Andere locaties waar Eclips Uitvaarten goede ervaring mee heeft, zijn Gemeenschapshuis De Rosdoek in Wintelre, D'n Anlôop in Hoogeloon, Den Tref in Hapert, Landgoed De Biestheuvel in Hoogeloon en De Gouden Leeuw in Vessem. Maar uiteraard kunnen we op vele andere locaties een uitvaart verzorgen, bijvoorbeeld thuis of op de sportvereniging. Eclips Uitvaarten heeft afscheidsbijeenkomsten begeleid in verzorgingshuizen, aula’s van algemene begraafplaatsen en er zijn ook zalen te huur in theaters en horecagelegenheden.

Protestantse kerk Veldhoven - Immanuelkerk

De Immanuelkerk in Veldhoven is een plaats waar mensen samen komen, dus ook wanneer je afscheid moet nemen van een geliefde. Samen met de nabestaanden en de dominee verzorgt de uitvaartverzorger van Eclips de afscheidsviering. Deze viering kan plaatsvinden in het kerkgebouw aan de Teulandstraat, maar je kunt ook kiezen voor de aula van het crematorium De Hoge Boght. Om daarna van daaruit de overledene te begeleiden naar de ovenruimte of naar het graf op de naastgelegen begraafplaats.

Vrijblijvend meer informatie?

Cookie instellingen