Uitvaartmuziek

 

Muziek kan een belangrijk onderdeel zijn van de afscheidsbijeenkomst. Zeker als deze een bepaalde betekenis had voor de overledene, of heeft voor de naasten. Muziek vertelt soms meer dan duizend woorden. Het kan herinneringen oproepen of troost bieden.

Muziekkeuze

De keuze voor muziek is niet altijd eenvoudig. Het favoriete nummer van de overleden dierbare of toch passende rouwmuziek? Wat belangrijk is, is dat de tijd wordt genomen voor de muziekkeuze. Het moet passen bij de uitvaart zoals jullie die voor ogen hebben.
Een gevoelig liedje of een housenummer, hard of zacht: het is maar net wat past bij de overledene en de nabestaanden. Kijk bij het zoeken naar de juiste muziek vooral eens in de muziekcollectie van de overledene. Daar zitten vaak prachtige nummers tussen.
Ook kan het live gespeelde of gezongen muziek zijn, betekenisvolle gezangen tijdens een kerkdienst of een combinatie hiervan. Denk aan het koor waar iemand heeft gezongen, maar ook een zanger of zangeres, een strijkkwartet of misschien wel een doedelzakspeler. Familieleden kunnen eventueel live iets opvoeren of dit van te voren al opnemen, zodat het gedraaid kan worden in de aula.

Uitvaart top 50

Mocht je het toch moeilijk vinden om de juiste muziek te vinden, dan kan je eens kijken op de Uitvaart Top50. Ook op Spotify zijn verschillende muzieklijsten met uitvaart muziek te vinden.

Veel gekozen nummers:
- Time to Say Goodbye – Sarah Brightman & Andrea Bocelli
- Wim Sonneveld – Het Dorp
- Marco Borsato – Afscheid nemen bestaat niet
- Danny Vera – Rollercoaster
 - Bach – Air
- Glen Gold – Goldberg Variaties

In de Katholieke kerk wordt uiteraard een Ave Maria gezongen (van Schubert of Gounod). In Brabant wordt regelmatig gekozen voor de versie van Lya de Haas – Ons Lieve Vrouwke.
 
 

Vrijblijvend meer informatie?

Cookie instellingen