De uitvaartverzorgers van Eclips

Wie maken Eclips Uitvaarten persoonlijk?

Eclips Uitvaarten is in 1999 opgericht door moeder en dochter, Ditty ten Boske-van de Vooren en Mieke Artz-ten Boske. Het bedrijf is nu helemaal in handen van dochter Mieke. Bekijk hier een kort filmpje over Eclips.
 

Eigenaar en gecertificeerd uitvaartverzorger Mieke Artz-ten Boske

Mieke Artz eigenaar Eclips Uitvaarten

 "Na 8 jaar als marketeer te hebben gewerkt, ben ik in 1999 samen met mijn moeder Eclips gestart. Zij vooral als ervaringsdeskundige, als uitvaartverzorgster en ik nam de bedrijfsmatige kant voor mijn rekening. Het samen werken in één bedrijf heb ik als heel bijzonder ervaren.

Nog steeds regel ik de administratie, inkoop, marketing en wat er allemaal komt kijken om een bedrijf draaiende te houden, maar inmiddels heb ik ook al meer dan 20 jaar ervaring als uitvaartverzorgster.

Het contact met families en de kring rondom de overledene zijn zeer waardevol en voor mij een drijfveer om dit werk te doen. Iedere familie is anders, elke uitvaart is anders, uniek. Het voelt speciaal als je in dat laatste afscheid bij kunt dragen aan een nieuwe herinnering."

Gecertificeerd uitvaartverzorger Linda van Gerwen-van der Hoorn

Linda van Gerwen - van der Hoorn

 "In mijn vorige werk was het sociale, menselijke aspect ver van mij af komen te staan en dat miste ik steeds meer. Toen in 2016 mijn werkgever ging reorganiseren, kreeg ik de mogelijkheid om uit te zoeken welke baan bij mijn kwaliteiten past. Hierbij kwam ik tot de ontdekking, dat wat ik altijd graag heb gedaan, terugkomt in het vak van uitvaartverzorger. Ik besloot de opleiding tot uitvaartverzorger bij Docendo te volgen.

Door mijn persoonlijke manier van werken, waarbij luisteren en inleven in de situatie voorop staan, geef ik samen met de nabestaanden invulling aan een mooi afscheid. Een afscheid, passend bij de wensen van de overledene en de nabestaanden. Ik vind het belangrijk dat eigen keuzes worden gemaakt en niets moet “omdat het zo hoort”. Afscheid nemen doe je maar één keer en dan moet het goed voelen."

Het Eclips team 

team Eclips Uitvaarten

De uitvaartassistenten van Eclips

De uitvaartassistenten van Eclips Uitvaarten verrichten hand- en spandiensten op de dag van de uitvaart zoals bij het condoleanceregister staan, hanteren van de bloemen en het begeleiden van de genodigden en andere belangstellenden. Verder werkt Eclips samen met deskundige en betrokken medewerkers voor de laatste verzorging en het rouwvervoer. Als lichte balseming, ofwel thanatopraxie, wordt toegepast schakelt Eclips Uitvaarten een erkende en gediplomeerde balsemer in.

Eclips is niet zomaar een naam

Bij een eclips is er sprake van een tijdelijke zonsverduistering en verdwijnt het licht voor korte of langere tijd. Een eclips staat symbool voor het tijdelijk verdwijnen van licht en levenskracht. Bij mensen die rouwen staat de energie op een laag pitje en lijkt het alsof het altijd donker blijft.
 

Vrijblijvend meer informatie?

Cookie instellingen