Overlijden?

Overlijden?

Wat nu?

  • Bel uw (huis)arts bij een overlijden thuis;
  • Bij een overlijden in een verzorgingshuis of ziekenhuis regelt het verplegend personeel dit meestal;
  • Bel Eclips Uitvaarten:

040 – 2128212  (al 20 jaar dag en nacht, 7 dagen per week bereikbaar)

  • Gebruik geen e-mail voor het melden van een overlijden.

Klaarleggen indien aanwezig:

  • legitimatiebewijs overledene
  • gewenste kleding van de overledene en bij een thuisopbaring beddengoed
  • wilsverklaring/wensenboekje
  • uitvaartpolis(sen).

 

Eclips is werkzaam in de regio De Kempen-Veldhoven-Eindhoven.

Het werkgebied van Eclips strekt zich uit van De Kempen (Wintelre, Vessem, Hoogeloon, Eersel, Knegsel, Steensel en Duizel) tot Veldhoven en Eindhoven. Maar ook in de cirkel daaromheen heeft Eclips al menig uitvaart verzorgd.
Eclips is aangesloten bij de landelijke Branchevereniging voor Uitvaartondernemingen. Voor uitvaarten vér buiten ons werkgebied werken wij samen met ondernemers die het Keurmerk Uitvaartzorg dragen.

Als onafhankelijke uitvaartonderneming werken wij samen met alle verzekeringsmaatschappijen. Ook als u elders verzekerd bent kan Eclips de uitvaart voor u begeleiden. Zie ook de pagina De Uitvaart – Kosten en verzekeren.

Termijn tussen overlijden en de uitvaart

Niemand mag binnen 36 uur na overlijden worden gecremeerd of begraven. De maximale tijd tussen overlijden en uitvaart is zes werkdagen. In deze telling wordt de dag van overlijden zelf niet meegerekend. Bij een overlijden op maandag betekent dit dat de uitvaart uiterlijk op de dinsdag in de week erna moet plaatsvinden. Want: zaterdag en zondag zijn geen werkdagen en tellen niet mee.
Uitstel van de uitvaart is mogelijk. De ambtenaar van de burgerlijke stand verleent bijvoorbeeld uitstel als de naaste familie uit het buitenland moet komen of wanneer de familie moeilijk te bereiken is.

Overlijden in het buitenland

Als iemand tijdens een vakantie in bijvoorbeeld Spanje overlijdt, wie regelt dan de uitvaart? Vaak wordt het rouwvervoer via de alarmcentrale geregeld en Eclips heeft dan via de internationale vervoerder contact met de uitvaartondernemer in Spanje. Met Eclips maakt u afspraken over de uitvaart in Nederland. Eclips zorgt verder voor de afwikkeling van de formaliteiten met gebruikmaking van de juiste papieren.