Begraven

Begraafplaatsen in Veldhoven en de Kempen

Voor veel mensen is begraven de natuurlijke bestemming na het leven. Er is dan altijd een plek om naar toe te gaan. Het bezoeken en onderhouden van het graf kan helpen bij de rouwverwerking. De graven in regio De Kempen, Veldhoven en Eindhoven worden voor 20 jaar uitgegeven en deze kun je steeds met 10 jaar verlengen. De wettelijke termijn van grafrust is 10 jaar. Het kan voor mensen een troostrijke gedachte zijn dat ze na hun dood in het graf van hun geliefde bijgezet worden.

Er zijn algemene gemeentelijke begraafplaatsen en bijzondere begraafplaatsen verbonden aan een kerk. In Veldhoven ligt algemene begraafplaats De Hoge Boght. In Eindhoven zijn er twee gemeentelijke begraafplaatsen, te weten in Stratum en Woensel (De Oude Toren). Daarnaast zijn er in beide plaatsen  diverse parochiekerkhoven. In de Kempen heeft eigenlijk ieder kerkdorp, zoals Eersel, Vessem, Wintelre, Hoogeloon, Knegsel, Bladel en Hapert een eigen parochiekerkhof.

Natuurbegraafplaatsen

De relatief nieuwe natuurbegraafplaatsen -met eeuwigdurende grafrust- zijn voor steeds meer mensen een aantrekkelijk alternatief voor de traditionele begraafplaatsen. Op deze natuurbegraafplaatsen gelden anderen regels voor gedenkmonumenten. Lees meer op Uitvaart regelen - Natuurbegraven.

 

Zelf dragen of Eclips dragers

Bij een begrafenis onderstreept het zelf dragen van de kist met de overledene het persoonlijk karakter van de uitvaart. Maar Eclips kan ook de inzet van professionele dragers regelen. Nabestaanden kunnen afscheid nemen op de centrale plaats op de begraafplaats. Het komt steeds vaker voor dat de directe familie de kist met de overledene helemaal tot het graf begeleiden. Dan is het ook mogelijk zelf de kist in het graf te laten dalen met touwen of met een graflift.


 

 

 

Vrijblijvend meer informatie?

Cookie instellingen