Cremeren

Crematoria in Eindhoven, Veldhoven, Heeze en Hilvarenbeek

Er is een groeiende lijn te zien bij het aantal crematies. Vaak geven mensen bij leven aan dat ze hun nabestaanden niet willen belasten met de plicht een graf te onderhouden. Een andere overweging voor crematie is de ontkerkelijking. Er gaan steeds meer kerken dicht omdat veel mensen geen band meer hebben met een kerkelijke gemeente of  parochie. En het kostenaspect speelt ook een rol: cremeren is goedkoper dan begraven. Verder spelen de modernisering van de crematoria en de aanwezige faciliteiten in de aula  een belangrijke rol bij de keuze voor cremeren.

Bij een crematie nemen nabestaanden meestal afscheid voorin de aula van het crematorium. Maar het is ook mogelijk dat de naaste familie de kist met de overledene naar de ovenruimte begeleidt. De ovenist van het crematorium kan uitleg geven, maar je kunt ook in stilte afscheid nemen.

Rijtackers in Eindhoven

Crematorium Rijtackers Lumenzaal Lumenzaal met 50 zitplaatsen
en 10 staanplaatsen

Luxzaal met 190 zitplaatsen
en 250 staanplaatsen

De Hoge Boght in Veldhoven

crematorium De Hoge Boght Veldhoven Een aula met 125 zitplaatsen
en 75 staanplaatsen

Het oudste crematorium in deze regio ligt in Heeze. De aula biedt ruimte aan bijna 500 mensen. Er zijn 160 zitplaatsen en 300 staanplaatsen. Ook in Diessen is een crematorium, met 165 zitplaatsen en 65 staanplaatsen.

Alle crematoria beschikken over een koffiekamer, waar na de crematiedienst gelegenheid is om elkaar te ontmoeten. Met bijvorbeeld een kop koffie en een heerlijke vlaaipunt. Voor meer suggesties qua horeca en catering zie Inspiratie - Koffietafels.

Vrijblijvend meer informatie?

Cookie instellingen