Meestgestelde vragen

Ik heb een uitvaartverzekering, maar kan Eclips toch mijn uitvaart verzorgen?

Jazeker. Een levens- of kapitaalverzekering keert na overlijden een verzekerd bedrag uit ten behoeve van de uitvaart. Je bent vrij in de besteding van deze gelden. Wanneer de factuur van uitvaart goedkoper uitvalt dan het verzekerde bedrag, houd je een vrij besteedbaar deel over. Is de situatie andersom, dan moet je het resterende bedrag bijbetalen. De uitvaartverzekering in natura levert een basispakket voor een uitvaart. Het basispakket kan afgekocht worden waardoor je een geldbedrag ontvangt in plaats van een dienstpakket. Als je wilt kan Eclips het overlijden melden bij de verzekeringsmaatschappij en de polis, een akte van overlijden en de rekening opsturen naar de verzekeraar.
Meer informatie lees je op Voorbereiding - Uitvaartverzekeringen.

Als iemand tijdens een vakantie in het Frankrijk overlijdt, wie regelt dan de uitvaart?

Vaak wordt het rouwvervoer via de alarmcentrale geregeld en Eclips heeft dan via de internationale vervoerder contact met de uitvaartondernemer in Frankrijk. Met Eclips maken de nabestaanden afspraken over de uitvaart in Nederland. Eclips zorgt verder voor de afwikkeling van de formaliteiten met gebruikmaking van de juiste papieren.

Wat is beter? Thanatopraxie (lichte balseming) of gebruik maken van een koelplaat?

Het voordeel van thanatopraxie is dat de overledene niet koud aanvoelt en weer een mooie lichaamskleur krijgt. Thanatopraxie is echter een ingrijpende behandeling en nabestaanden vinden het vaak akelig om hun dierbare aan zoiets te onderwerpen. Met zomerse temperaturen die oplopen tot 35 graden bestaat de kans dat een thuisopbaring, met behulp van een koelplaat, voortijdig moet worden afgebroken. Thanatopraxie kan dan uitkomst bieden.
Meer informatie lees je op Uitvaart regelen - Opbaren en staat op www.thanatopraxie.nl

Wanneer moet de uitvaart plaatsvinden na een overlijden?

Niemand mag binnen 36 uur na overlijden worden gecremeerd of begraven. De maximale tijd tussen overlijden en uitvaart is zes werkdagen. In deze telling wordt de dag van overlijden zelf niet meegerekend. Bij een overlijden op maandag betekent dit dat de uitvaart uiterlijk op de dinsdag in de week erna moet plaatsvinden. Want: zaterdag en zondag zijn geen werkdagen en tellen niet mee.

 

Vrijblijvend meer informatie?

Cookie instellingen