Actueel: Uitvaartmarkt - informatie en inspiratie voor later

Actueel: Uitvaartmarkt - informatie en inspiratie voor later

Het plannen van een uitvaart is voor veel mensen een lastig onderwerp. Toch kan dit iets buitengewoon waardevols en betekenisvols zijn. Door nu al na te denken over de wensen van jezelf en je geliefden, kun je zorgen voor een ceremonie die echt recht doet aan iemands leven. Weten dat alles is geregeld kan veel rust en troost bieden.

Op zondag 6 oktober organiseert Eclips Uitvaarten daarom een Uitvaartinspiratiemarkt in Gemeenschapshuis de Rosdoek in Wintelre. Hier kom je meer te weten over de diverse mogelijkheden rondom uitvaarten. Er zijn lezingen, demonstraties en je kunt je vrijblijvend laten voorlichten en inspireren.

Jubileumjaar

Deze bijeenkomst is extra speciaal omdat Eclips Uitvaarten dit jaar 25 jaar bestaat. Mieke Artz en haar moeder Ditty ten Boske hebben het samen opgericht. Mieke vertelt met een glimlach: “Zo’n jubileum is zeker iets wat we niet zomaar voorbij willen laten gaan. Het voelde echter niet goed voor ons om een feestje te geven dus zijn we op zoek gegaan naar een alternatief om stil te staan bij deze mijlpaal.”

Gevarieerd aanbod

Mieke werkt inmiddels samen met Linda van Gerwen als uitvaartverzorger, omdat haar moeder met pensioen is. Tijdens de bijeenkomst is het mogelijk om kennis te maken en kun je langs verschillende stands gaan. Linda legt uit: “Het aanbod zal zeer gevarieerd zijn; niet alleen steenhouwers, crematoria en natuurbegraafplaatsen zijn aanwezig, maar ook leveranciers van bloemen, drukwerk, herdenking-sierraden en nog veel meer. Zelfs voor vragen over pensioen kun je terecht op onze inspiratiemarkt.”

Daarnaast zijn er verschillende demonstraties. Zo kun je zien hoe een wade wordt gevouwen en hoe een grafsteen wordt gegraveerd. Er zijn ook lezingen over onderwerpen als thanatopraxie en erfrecht.

Iedereen is welkom

Je bent welkom op zondag 6 oktober van 11.00 tot 16.00 uur in De Rosdoek, Kerkstraat 10 in Wintelre. De toegang is gratis en er staat koffie klaar. Aanmelden voor de markt is niet nodig, maar voor de lezingen wel via de website van Eclips Uitvaarten. Voor meer informatie kun je contact opnemen via de mail en telefoon.

© Eclips Uitvaarten, september 2024