Over Eclips

Onze uitvaartverzorgers

Eclips Uitvaarten is in 1999 opgericht door moeder en dochter, Ditty ten Boske-van de Vooren en Mieke Artz-ten Boske. Het bedrijf is nu helemaal in handen van dochter Mieke. Door goed contact, een luisterend oor, maar ook met een berg aan ervaring, zijn we in staat om van een uitvaart een waardevol afscheid te maken. Vertrouwen is daarbij een sleutelbegrip.

Het team van Eclips

Uitvaartverzorgers van Eclips Uitvaarten, Mieke Artz-ten Boske en Linda van Gerwen - van der Hoorn

Het team van Eclips

Mieke Artz-ten Boske en Linda van Gerwen-van der Hoorn zijn de uitvaartverzorgers van Eclips Uitvaarten. Eén van hen is het vaste aanspreekpunt: vanaf het eerste gesprek om de uitvaart te regelen tot en met de dag van de uitvaart. Beiden zijn gecertificeerd uitvaartverzorger volgens het Keurmerk Uitvaartzorg.

De uitvaartassistenten van Eclips Uitvaarten verrichten hand- en spandiensten op de dag van de uitvaart. Dit kan zijn het verzorgen van het condoleanceregister, hanteren van de bloemen, maar ook het begeleiden van de genodigden en andere belangstellenden. Verder werkt Eclips samen met deskundige en betrokken medewerkers voor de laatste verzorging en het rouwvervoer. Als lichte balseming, ofwel thanatopraxie, wordt toegepast schakelt Eclips Uitvaarten een erkende en gediplomeerde behandelaar in.

Eclips is niet zomaar een naam

Eclips Uitvaarten heeft een bijzondere naam

Eclips is niet zomaar een naam

Bij een eclips is er sprake van een tijdelijke zonsverduistering en verdwijnt het licht voor korte of langere tijd. Een eclips staat symbool voor het tijdelijk verdwijnen van licht en levenskracht. Bij mensen die rouwen staat de energie op een laag pitje en lijkt het alsof het altijd donker blijft.

Kennismakingsgesprek

Ieder mens wordt geboren en sterft. Toch is de dood een lastig onderwerp, waar we meestal liever niet over nadenken. Maar is het wel een prettig idee om de regie te hebben over je eigen uitvaart en te weten dat die past bij wie je bent. Wij helpen je graag om jouw wensen helder te krijgen en te zorgen voor een waardevol afscheid.

Wensenboekje

Wensenboekje

Een algemene voorlichting over de mogelijkheden voldoet niet voor iedereen. Wil je in een gratis adviesgesprek jouw wensen verkennen en vastleggen? En zicht krijgen op praktische zaken als kosten en verzekeringen? Maak dan een afspraak voor een persoonlijk en vrijblijvend gesprek. Wij nemen graag de tijd voor je. Bel ons op 040-212 8 212 of stuur een mail naar info@eclips-uitvaart.nl.

Kosten en verzekeringen

Net zoals geen twee mensen hetzelfde zijn, is ook elk afscheid anders. De kosten ervan hangen af van de keuzes die je maakt. Nadenken over het bekostigen van de uitvaart is voor veel mensen alles behalve een vanzelfsprekendheid. Het is wel zo prettig om van te voren te weten waar je aan toe bent. En als je een verzekering hebt, in hoeverre deze de kosten dekt.

Uitvaartkosten

Eclips Uitvaarten zorgt voor een duidelijk kostenoverzicht

Uitvaartkosten

Deze kunnen uiteenlopen van ongeveer €2.000 voor de meest sobere uitvaart tot wel €15.000. De gemiddelde kosten van een uitvaart bedragen ongeveer €7.500. Wij zitten daar met gemiddeld €7.000 iets onder. Om een algemene indruk te krijgen van uitvaartkosten kun je kijken op de site van de Consumentenbond.

Begroting

Wij helpen je graag om een goede balans te zoeken tussen wensen en het beschikbare budget. Voor ieder budget is een uitvaart mogelijk! Voor een op maat gemaakte offerte kun je contact opnemen met Eclips Uitvaarten (040 – 2128212) of een e-mail sturen met jouw wensen.

Verzekeringen

Eclips Uitvaarten voor verzekerden en niet-verzekerden

Uitvaartverzekeringen

Je kunt, ongeacht waar je verzekerd bent, zelf je uitvaartondernemer kiezen. Eclips Uitvaarten is onafhankelijk en werkt voor elke verzekeringsmaatschappij. Als je wilt verzorgen wij de melding aan de verzekeringsmaatschappij en regelen wij de papierwinkel.

Kapitaalverzekering

Er zijn twee soorten verzekeringen: een levens- of kapitaalverzekering en een naturaverzekering. Een levens- of kapitaalverzekering keert na overlijden het verzekerde bedrag, dat op de polis vermeld staat, uit ten behoeve van de uitvaart. Je bent vrij in de besteding van deze gelden. Het heeft bij deze vorm van verzekeren geen financiële consequenties wanneer je voor een andere uitvaartonderneming kiest.

Dienstenverzekering

De uitvaartverzekering in natura levert een basispakket aan diensten voor een uitvaart volgens de polisvoorwaarden, voor elke extra dienst moet je dan bijbetalen. Het basispakket kan afgekocht worden, waardoor je een verzekerd bedrag ontvangt in plaats van een dienstenpakket. Dat dienstenpakket is gebaseerd op een basis uitvaart, maar niet de complete uitvaart. Er vallen ook veel diensten en andere zaken niet onder. Bovendien worden er soms kosten in rekening gebracht voor diensten die voor Eclips Uitvaarten vanzelfsprekend tot het servicepakket behoren.

Keurmerk Uitvaartzorg

Om de professionaliteit van de branche te waarborgen is het Keurmerk Uitvaartzorg in het leven geroepen. Een onafhankelijke certificatie-instelling controleert twee keer in de drie jaar de uitvaartondernemingen met het keurmerk. Het hoge kwaliteitsniveau van Eclips is beloond met certificering door het Keurmerk Uitvaartzorg.

Keurmerk Uitvaartzorg

Eclips Uitvaarten heeft het keurmerk Uitvaartzorg

Keurmerk Uitvaartzorg

Het Keurmerk Uitvaartzorg gaat over alle uitvaartverzorgende werkzaamheden: vanaf het eerste telefoontje waarin je een overlijden meldt tot en met het evaluatiegesprek na een uitvaart.
Wat heel belangrijk is, is of je met een goed gevoel terugkijkt op de uitvaart. Dit hangt niet alleen af van alle procedures , maar ook of de uitvaartverzorger zich goed kan inleven en kan luisteren naar jouw wensen en jouw verhaal.

Bij Eclips doen we er alles aan om nabestaanden zo goed mogelijk te helpen. Als uitvaartverzorgers houden we onze oren en ogen open voor allerlei ontwikkelingen in de uitvaartbranche. En laten we ons geregeld bijscholen.

Herdenken en herinneren

Herinneren is herdenken, een belangrijk deel van verlies. Rouwen betekent het verlies een plaats geven. Dus níet vergeten, maar mooie herinneringen koesteren.

Jaarlijkse herdenking

Eclips herdenking 2022

Jaarlijkse herdenking

Elk jaar, in de week voor Pasen, organiseert Eclips Uitvaarten een herdenkingsavond. Hiervoor nodigen wij de mensen uit die we geholpen hebben bij het regelen van een uitvaart. Op deze schenken we aandacht aan hun overledenen. We noemen hen bij naam en spreken een gedicht of korte tekst uit. Nabestaanden steken kaarsen aan voor hun eigen overledene. Daarnaast steken ook een kaars aan voor alle overledenen die in onze gedachten zijn.

Afsluitend is er koffie en thee en praten we na in een informele sfeer. Vele belangstellenden die deze herdenking bijwonen, ervaren het als een waardevolle avond. Het samen zijn, ieder met zijn of haar eigen verdriet, verbindt en helpt in het rouwproces.

Herinneringspagina ‘Memori’

Herinneringen delen
Klik op de foto voor een demo-filmpje

Herinneringspagina ‘Memori’

Ieder leven is een aaneenschakeling van mensen, verhalen en gebeurtenissen. Soms van kleine en soms van grote betekenis. Ook jij bent onderdeel van vele levens, waarin je een rol of betekenis hebt of had. Door je verhalen of herinneringen te delen of door simpelweg een reactie of condoleance te plaatsen op Memori, blijf je verbonden met dit leven. Bovenal geef je hiermee een waardevol en veelzijdig geschenk voor de nabestaanden met een blijvende betekenis.

Even stilstaan bij iemands leven
Ook in de huidige tijd waarin alles snel gaat en vluchtig is, kunnen we nog steeds van betekenis zijn voor elkaar. Zeker bij het verlies van een dierbare. Ieders herinnering, verhaal, foto, filmpje of reactie – hoe klein ook – is van waarde. Niet alleen die van familie of vrienden, maar ook die van de buurvrouw, een collega. Zo blijft er voor altijd iets bijzonders achter.

Bloemenworkshop

Eclips Uitvaarten organiseert elk jaar een bloemenworkshop met uitvaart bloemen

Bloemenworkshop

Samen met een bloemisterij uit de regio organiseert Eclips Uitvaarten jaarlijks de workshop ‘Herinneringsbloemstuk maken‘. Dit doen we meestal in de week voor of van Allerzielen (2 november). Tijdens de workshop maken we mooie bloemstukken om zo een dierbare te herinneren. De workshop is voor iedereen die met verdriet en rouw te maken heeft.